Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Ne İş Yapar?

Üniversitemizin siz değerli akademik ve idari personelinin Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nü daha yakından tanıması, görev ve sorumluluk alanlarını daha açık ve doğru şekilde anlayabilmesi amacıyla birimimizi size tanıtmak istedik.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, üniversitemizin tüm paydaşları arasında bir köprü vazifesi görme işlevini layığıyla yerine getirebilmek için tüm birimlerimiz tarafından doğru iletişim kanallarının kullanılmasını hedeflemektedir.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, Marmara Üniversitesi’nin iletişim hedeflerinin belirlenerek kurum imajının ve kimliğinin geliştirilerek sürdürülmesi amaçları doğrultusunda, stratejik plan ve programlar çerçevesinde çalışmaktadır.

Koordinatörlüğümüz, bu hedeflere ulaşmada kurum içi ve kurum dışı iletişim faaliyetlerinin sağlıklı ve doğru şekilde yürütülmesi için okullar, yerel yönetimler, basın kuruluşları ve bunun gibi paydaşlar ile ortak çalışmalar yürütmektedir.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü; vermek istediği mesajların doğru şekilde algılanması ve devamlılığının sağlanması amacıyla paydaşları ile birlikte yürüttüğü çalışmalarda iş birliğine maksimum düzeyde önem vermektedir. Bu amaçla, koordinatörlüğümüz tarafından yapılan çalışmaların doğru şekilde anlaşılması için bazı noktalara dikkatinizi çekmek istiyoruz.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü;

• Üniversite çapında kullanılan tanıtıcı broşür, katalog, davetiye gibi basılı dokümanların tasarımı ile dijital mecralardaki tasarımlar gerçekleştirilir.
  • Düzenlenen etkinlik, toplantı, çalıştay vb. organizasyonların grafik tasarım işleri yapılır.
  • Marmara Üniversitesi Kurumsal Kimlik çalışmaları kapsamında; üniversitemizi temsil edecek olan yazılı, basılı ve görsel kurallar belirlenerek kılavuz haline getirilmiştir. Yayını için onay aşamasındadır.
  • Kurumsal kimlik çalışmaları doğrultusunda üniversite, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitüler için yeni logo tasarımları ile üniversitemiz ve birimlere ait kurumsal renk çalışması tamamlanmış olup; ilgili bilgilere koordinatörlüğümüz internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
  • Üniversitemiz bünyesinde birimler ve öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen etkinlik afişlerinin kurumsal kimlik standartlarının uygunluğu denetlenerek karekod verilmektedir.
  • Üniversitemizde düzenlenen etkinlikler için gelen Teşekkür Belgesi talepleri karşılanmaktadır.
  • Üniversitemiz tarafından düzenlenen organizasyonlara fotoğraf çekim desteği verilmektedir.
  • Marmara Üniversitesi çatısı altında yapılan ve koordinatörlüğümüze haber yapılmak üzere ulaştırılan her türlü akademik ve idari faaliyet için basın bülteni hazırlanarak kamuoyuna en hızlı şekilde aktarılmaktadır.
  • Koordinatörlüğümüze ulaştırılan ve haber niteliği taşıyan her türlü etkinlik uygun formata getirilip üniversite ana sayfasından ve sosyal medya hesaplarından yayınlanmaktadır.
  • Marmara Üniversitesi internet sayfasında yer alan haberlerin İngilizce çevirilerini yaparak yayınlamaktadır.
  • Üniversitemiz ile ilgili basında yer alan haberlerin takibi yapılarak arşivlenmektedir.
  • Üniversitemizin logo ve sloganı için tescil çalışmaları başlatılmıştır.
  • Gezi-Tanıtım, Teşekkür Belgesi, Haber Bildirimi için hazırlanan talep formlarına kurumsaliletisim.marmara.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Tanıtım, fuar ve etkinlik gibi faaliyetlere katılım takvimini belirleyerek hayata geçirir. Bu tip organizasyonlarda Marmara Üniversitesi’nde eğitim almaya aday öğrencilerin yani hedef kitlenin beklentilerini tespit ederek, bunlarla ilgili gerekli çalışmaların yürütülmesini sağlar.
  • Okullardan gelen üniversite tanıtım-gezi taleplerini alır, organize eder, takvime uygun bir şekilde tanıtım yapılmasını sağlar.
  • Marmara Üniversitesi Bilgi Edinme ve BİMER kanallarından gelen talepleri karşılar, ilgili birimlere iletilmesini ve gerekli cevapların verilmesi süreçlerini yürütür. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü kendisine gelen bu yazıları bir gizlilik içerisinde tasnif ederek; ilgili birimlere ulaştırmakta; aynı şekilde evrakların yollandığı birimlerden de gizliliğe dikkat etmeleri ve cevap süresini aşmamaları konusunda azami dikkat göstermelerini talep etmektedir.

Marmara Üniversitesi internet sayfasında yer alan haberler ile slider bölümünde yer alan slaytlar koordinatörlüğümüz tarafından hazırlanarak yayına alınmaktadır. Ana sayfadaki duyuru ve etkinliklerle ilgili çalışmalar ise Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’ne ait internet sayfasına Marmara Üniversitesi ana sayfasından da ulaşılabileceği gibi; kurumsaliletisim.marmara.edu.tr adresinden de erişim sağlanabilir. Bu sayfaya ait her türlü içerik koordinatörlüğümüz tarafından üretilmektedir.

Kurumsal İletişim aynı zamanda;

www.instagram.com/marmara_univ/

adresleri altında yer alan Marmara Üniversitesi’nin dijital medya kanallarının içerik yönetimi ve hesapların takip edilmesi faaliyetlerini yürütmektedir.

Koordinatörlüğümüz görev ve sorumlulukları ile ilgili yönergeyi internet adresimizden inceleyebilirsiniz.

Koordinatörlüğümüz ile ilgili her türlü talep ve önerilerinizi kurumsaliletisim@marmara.edu.tr adresinden bizlere iletmeniz ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeniz bizi memnun edecektir.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ

KURUMSAL İLETİŞİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Bu sayfa Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından en son 12.09.2018 16:25:56 tarihinde güncellenmiştir.