Marmara Üniversitesi 132 Yaşında!

Marmara Üniversitesi A.E.F Müzik Öğretmenliği Çok Sesli Korosu ve Öğretim Elemanları tarafından verilen müzik ziyafetiyle başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti.Öğrencilerimiz adına konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Ufuk Karakullukçu, Marmara Üniversitesi gençlerinin ülkenin her bir sorunuyla ilgilendiğini belirtti ve ülkemizin gelecek hedefleriyle ilgili çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. Marmara Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği Genel Başkanı Yrd.Doç.Dr. Abdullah Demir yapmış olduğu konuşmada; üniversite yönetiminden, "Marmaralılık Ekolü" oluşturmasını, mezunları bir araya getirmesini ve üniversitenin yeni yerleşkesinde mezun irtibat ofisi kurulmasını istedi. İstanbul Yüksek Ticaret ve Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Hikmet Kabuk ise yapmış olduğu konuşmada, Okulumuzun mezunları olarak, ülkemizin çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaşması için, tarihte olduğu gibi bugün de tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Kabuk, ülkemizin gelişmesi için eğitimin, bilimin, araştırmanın ve inovasyonun önemini bilerek, geleceğimiz olan gençlerimizin daha iyi yetişmesi için üniversitemiz ile iç içe çalıştıklarını da ifade etti. M.Ü. Rektörü Prof.Dr. M. Emin ARAT konuşmasına, üniversitemizin tarihi ve mevcut durumuyla ilgili bilgiler vererek başladı. Üniversitemiz için çok boyutlu uluslararasılaşmanın sağlanması, nitelikli bilimsel araştırmaların yapılması, bilim insanlarının yetiştirilmesi ve eğitim/öğretim kalitesinin yükseltilmesini, temel öncelikler olarak belirlendiğini söyleyen Rektörümüz, bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmekte olduklarını belirtti. Arat, 21. yüzyılın gerekleri ve eğilimleri dikkate alınarak, dünyanın sadece bu bölgesine değil, hem ülkemiz hem de İstanbul’un stratejik coğrafi avantajından faydalanarak, Asya, Avrupa, Uzakdoğu, Afrika ve Amerika‘yı içine alan geniş bir alanda, uluslararası işbirliği anlaşmaları için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

Rektörümüz, üniversitemizin kaliteli yükseköğretim veren, nitelikli nesiller ve bilim insanları yetiştiren köklü bir kurum olarak, stratejik hedeflerine ulaşabilmesi için, fiziki alt yapısında radikal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, üniversitemizin geleceği bakımından büyük önem taşıyan Kenan Evren kışlasının, üniversitemize daha elverişli şartlarda devri için, Milli Savunma Bakanlığı ile yürütülen yeni protokol çalışmalarının son aşamaya ulaştığını ve yakında tamamlanacağını açıkladı. Rektörümüz, Göztepe yerleşkesinin Sosyal Bilimler kampüsü olarak yeniden yapılandırılması projesinin de tamamlandığını ve bu kapsamda yeni mimari projenin bir modülü olarak ilk bina inşaatının kısa süre sonra ihale edileceğini de sözlerine ekledi. Hamidiye-i Ticaret Mektebi Âli’sinden başlayan ve Marmara Üniversitesi’ne kadar uzanan tarihsel süreçte kurumumuzun, bugün daha dinamik ve daha iddialı olduğunu belirten Rektörümüz, misyonumuzun bu yapıyı daha da güçlü kılmak, devralınan bayrağı daha ileri taşımak olduğunu ifade ederek üniversitemizin 132. Yılını kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı. Marmara Üniversitesi’nden mezun ve emekli olmuş ve 80 yaşını aşmış üniversitemiz emektarlarına plaketleri verildi. Kurucu Rektör Prof.Dr. Orhan OĞUZ da yapmış olduğu konuşmayla plaket törenine renk kattı. Daha sonra Rektörümüz Prof.Dr. M. Emin Arat’ın döneminde emekliye ayrılmış olan akademik ve idari personele de plaketleri verilerek; sağladıkları katkı için teşekkür edildi. Tören, son olarak 132. Yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.

  

HIZLI ERİŞİM